Belettering

Voor de belettering bestaan er veel mogelijkheden. Grofweg kunnen we twee hoofdgroepen onderscheiden. Letters in de steen gemaakt of letters erop gemonteerd.

Letters in steen

Vroeger werden de letters met de hand in de steen gehakt, dit gebeurt nog steeds in geval van restauratie of indien een monument aangepast moet worden op een bestaande situatie. Wij beschikken nog steeds over steenhouwers die dit vakwerk beheersen en nog regelmatig inscripties “handmatig” aanbrengen.

Daarnaast kunnen we letters graveren, dit gebeurd aan de hand van sjablonen, de keuze uit het aantal lettertypes is daardoor wat kleiner. Maar levert een zeer scherpe belettering op.

Het meeste wordt gebruikt gemaakt van het stralen van letters, de mogelijkheden in lettertype zijn dan legio en elke gewenste vormgeving of afbeelding kan dan aangebracht worden. Ontwerpen worden m.b.v. de computer gemaakt waardoor wij U vooraf een duidelijk voorbeeld kunnen laten zien.

Letters erop gemonteerd

letters in steenHiervoor worden materialen als brons, aluminium en RVS gebruikt. Wij hebben daarvoor gespecialiseerde leveranciers zodat de kwaliteit gewaarborgd is. Ook hier is de keuze in lettertypes erg groot.

Aangezien de keuze in belettering erg groot is en tekst opbouw en plaatsing ook een wezenlijk onderdeel van het monument is, is goede voorlichting onontbeerlijk, gezien onze jarenlange ervaring zijn wij instaat U daar in ruime mate te in voorzien.