De kosten van een grafsteen

Hoe duur is een grafsteen? Het is een vraag waar velen nog nooit echt bij stil hebben gestaan, totdat ze een grafsteen moeten uitkiezen. Op zo’n moment is het niet eenvoudig om diep over grafstenen en prijzen na te denken, want er komt zo veel op u af wanneer een dierbare sterft. Tijdens deze emotionele tijd wilt u niet het halve internet moeten afspeuren om naar tevredenheid een antwoord te krijgen op de vraag: ‘wat kost een grafsteen?’ Wij helpen u daarom graag op weg door in dit blog een duidelijk en volledig antwoord te geven op uw vraag.

Staande grafsteen los
Vanaf: €900,00-
Staande grafsteen met banden
Vanaf: €1600,00-
Grafzerken
Vanaf: €2000,00-

Hoe zijn de grafsteen kosten opgebouwd?

Een grafsteen wordt gepersonaliseerd. Ieder gedenkteken is uniek, waardoor het ene gedenkteken meer kost dan het ander. De prijs is onder andere afhankelijk van de grootte van de steen, het materiaal, hoeveel tekens u op de steen wenst, of u er een afbeelding op wenst en of het een liggende of staande steen betreft.

Wij vinden het belangrijk dat u een gedenkteken krijgt voor uw geliefde waar u troost uit kunt putten – een gedenkteken dat bij uw dierbare past. Daarnaast vinden we het belangrijk dat de grafsteen een lange levensduur heeft, goed geplaatst wordt en lang mooi blijft.

Wanneer u bij ons een grafsteen koopt, zijn de volgende zaken inbegrepen in de prijs.

Grafsteen prijs is inclusief

  • De aanvraag van de vergunning
  • Plaatsing van de steen op de begraafplaats
  • De benodigde fundering
  • 75 tekens tekst voor op de steen.

Als u meer tekens wenst, een afbeelding wilt of een omranding voor het graf wenst, moet dit nog bij de initiële prijs worden opgeteld.

Meer informatie? Neem vrijblijvend contact met ons op

De vergunning en het onderhoud

Wij geven u graag een zo volledig mogelijk plaatje van de prijzen van een grafsteen, zodat de kosten transparant zijn en u niet na de koop van het gedenkteken voor onverwachte kosten komt te staan. Daarom is de aanvraag van de vergunning in de prijs van grafstenen opgenomen. De vergunningkosten zelf kunnen wij echter niet op laten nemen in de prijs voor een grafsteen, omdat deze kosten per gemeente verschillen. Ook de onderhoudskosten hebben geen standaard prijs. Deze verschillen per begraafplaats. U kunt de begraafplaats bellen om u te laten informeren over deze kosten.

Wat kost een grafsteen gemiddeld?

De prijzen voor grafstenen lopen ver uiteen. Een basis grafsteen is al vanaf 1.800 euro verkrijgbaar. Hoeveel de grafsteen kost, is sterk afhankelijk van het model, de gravure en of het een staande of liggende steen betreft. Een liggende steen is in de regel goedkoper.

De staande grafsteen

De staande grafsteen is wat duurder dan de liggende variant. Toch hoeft u niet veel aan dit gedenkteken kwijt te zijn. Hoeveel het kost, is afhankelijk van extra opties die u kiest of juist weglaat. U heeft de keuze uit verschillende vormen en kleuren staande grafstenen. In de regel kost een staand gedenkteken tussen de 2.200 euro en 3.000 euro

De liggende grafsteen

Een liggende grafsteen kunt u al kopen voor 1.800 euro. Dit is het goedkoopste model. De prijs is inclusief de plaatsing, de vergunningaanvraag, de fundering en de eerste 75 tekens en exclusief de vergunningkosten.

U kunt uit verschillende kleuren kiezen. Soms kan de ene kleur prijziger zijn dan de ander, waardoor het goedkoopste model grafsteen qua prijs iets hoger kan komen te liggen. U zult alsnog niet meer kwijt zijn dan 1.950 euro.

Extra kosten

De eerste 75 karakters op een grafsteen zijn in de prijs inbegrepen. Wenst u een langer opschrift? Dan kost dit 3 euro per teken extra. Een porseleinen foto op het gedenkteken is vanaf 150 euro mogelijk. Als u een omranding en een dekplaat wenst, kost dit ook extra.

Hoe bepaalt u welke grafsteen u wilt?

Een grafsteen kiezen, is alles behalve eenvoudig – vooral als het budget beperkt is. U staat dan voor lastige keuzes. Een mooie kleur steen en minder tekens? Of meer tekens en geen omranding? Kijk waar u het meeste waarde aan hecht. Al onze grafstenen zijn van uitstekende kwaliteit en wij helpen u graag met advies op maat als u hier behoefte aan heeft.

Eerlijke grafmonumenten prijzen

Wij bieden grafstenen van een uitstekende kwaliteit aan en zorgen ervoor dat onze prijzen transparant zijn. Zo weet u zeker dat u niet door verrassingen achteraf wordt opgeschrikt. Neem een kijkje in ons assortiment en kies een grafsteen die uw dierbare overledene het meest honoreert.