Kosten grafsteen

Hoe bepaalt u welke grafsteen u wilt?

Een grafsteen kiezen, is alles behalve eenvoudig – vooral als het budget beperkt is. U staat dan voor lastige keuzes. Een mooie kleur steen en minder tekens? Of meer tekens en geen omranding? Kijk waar u het meeste waarde aan hecht. Al onze grafstenen zijn van uitstekende kwaliteit en wij helpen u graag met advies op maat als u hier behoefte aan heeft.

De kosten van een grafsteen

Hoe duur is een grafsteen? Het is een vraag waar velen nog nooit echt bij stil hebben gestaan, totdat ze een grafsteen moeten uitkiezen. Op zo’n moment is het niet eenvoudig om diep over grafstenen en prijzen na te denken, want er komt zo veel op u af wanneer een dierbare sterft. Tijdens deze emotionele tijd wilt u niet het halve internet moeten afspeuren om naar tevredenheid een antwoord te krijgen op de vraag: ‘wat kost een grafsteen?’ Wij helpen u daarom graag op weg door in dit blog een duidelijk en volledig antwoord te geven op uw vraag.

grafsteen los
Staande grafsteen los
Vanaf: €995,00-
grafsteen met banden
Staande grafsteen met banden
Vanaf: €1795,00-
staande-grafsteen-met-dekplaat
Staande grafsteen met dekplaat
Vanaf: €2495,00-
Grafzerken
Vanaf: €2295,00-

Hoe zijn de grafsteen kosten opgebouwd?

Een grafsteen wordt gepersonaliseerd. Ieder gedenkteken is uniek, waardoor het ene gedenkteken meer kost dan het ander. De prijs is onder andere afhankelijk van de grootte en dikte van de steen, materiaalkeuze, model grafmonument, wat voor soort tekens u wenst (opzetletters en/of gestraald, verzilverd, verguld, afbeelding etc.). Of bijvoorbeeld accessoires (kandelaar, vaas, bloembak, kruis etc.)

Wij vinden het belangrijk dat uw dierbare een gedenkteken krijgt wat bij hem/haar past. Waar u, als nabestaande troost uit kunt putten. Wij staan bekend dat wij kwaliteit op maat leveren. Waardoor het monument een gegarandeerde mooie lange levensduur heeft. Daarnaast goed geplaats door professionals. Geven niet voor niets 20 jaar garantie op verzakken en materiaal.

Wat kost een grafsteen gemiddeld?

De prijs voor een grafmonument loopt behoorlijk uiteen. Van € 995,- tot ca.€ 4.500,- Dit is geheel afhankelijk wat voor model, materiaal- en dikte u kiest. Ook wat voor type belettering en eventuele accessoires wilt u. Bijvoorbeeld opzetletters en/of gestraald, verzilverd, verguld, afbeelding etc., of accessoires denk aan porseleinen foto, kandelaar, vaas, bloembak, kruis etc.

Prijs inclusief

Als u bij ons een monument uitkiest en u graag een offerte ontvangt, is dit inclusief:

 • Ontwerp lay-out
 • Aanvraag voor vergunning
 • Beletteren, middels uw keuze (stralen, opzetletters)
 • Eventuele accessoires (porseleinen foto, kandelaar, vaas, bloembak, kruis etc)
 • De benodigde fundering
 • Plaatsing van het monument
 • 20 jaar garantie op verzakken en materiaal
 • Btw

Uiteraard zullen wij alles gespecifieerd vermelden, zodat u nooit voor verrassingen komt te staan.

Extra kosten

Indien bekend, worden alle extra kosten al meegenomen in de offerte. Denk hierbij aan alle extra accessoires bijvoorbeeld:

 • een porseleinen foto is vanaf € 95,- mogelijk
 • bronzen, aluminium, rvs kandelaar is vanaf €….. mogelijk
 • Bloembakken, vazen is vanaf € ….. mogelijk

De variatie is enorm groot. In onze showroom kunt u op uw gemak rondkijken hiervoor.

Levertijd

Doordat Stassar al ruim honderd jaar ervaring heeft in het maken van grafmonumenten, kunnen wij zeer snel schakelen. Gemiddeld is de levertijd, als wij het zelf produceren, ca. 6 weken na akkoord op de offerte.

Meer informatie? Neem vrijblijvend contact met ons op

De vergunning en het onderhoud

Wij geven u graag een zo volledig mogelijk plaatje van de prijzen van een grafsteen, zodat de kosten transparant zijn en u niet na de koop van het gedenkteken voor onverwachte kosten komt te staan. Daarom is de aanvraag van de vergunning in de prijs van grafstenen opgenomen. De vergunningkosten zelf kunnen wij echter niet op laten nemen in de prijs voor een grafsteen, omdat deze kosten per gemeente verschillen. Ook de onderhoudskosten hebben geen standaard prijs. Deze verschillen per begraafplaats. U kunt de begraafplaats bellen om u te laten informeren over deze kosten.

Grafmonument tegen een eerlijke, reële prijs

Wij bieden grafmonumenten aan van een uitstekende A-kwaliteit en zorgen ervoor dat onze prijzen transparant zijn. Zo weet u zeker dat u niet door verrassingen achteraf wordt opgeschrikt. Neem een kijkje in ons assortiment en kies een grafsteen die uw dierbare overledene het meest honoreert.

Kom een kijkje nemen in onze showroom, deze is de grootste van heel Brabant. Dat kan op afspraak, zodat wij zeker alle tijd voor u kunnen nemen. Uiteraard mag u ook binnen komen wandelen.