Mijn geliefde is overleden wat moet ik nu doen

Mijn geliefde is overleden wat moet ik nu doen

Allereerst gecondoleerd. Wanneer iemand overlijdt, geliefde, naaste, vriend, familie of iemand die u kent is dat een verlies welke niet terug te brengen is. Ieder ervaart een dergelijk verlies op zijn of haar manier.
Mocht uw partner komen te overlijden zijn er wel een aantal dingen waar u rekening mee moet houden:

Doorgeven van overlijden

Wanneer je familielid of partner overlijdt, is het verstandig dit zo snel mogelijk door te geven aan belangrijke instanties als de bank, de woningbouwvereniging of de hypotheekverstrekker en de werkgever of in het geval van pensioen, het pensioenfonds. Dan kunnen rekeningen worden gesloten, de huur worden opgezegd en eventueel een nabestaandenpensioen worden aangevraagd.

Uitvaart

Heeft u een uitvaartverzekering, neem contact op met hen. Tijdens het (emotionele) gesprek met een uitvaartmedewerker, neem rustig de tijd en neem in eerste instantie geen eerste beslissingen. Zorg dat er iemand bij u bent die u kan ondersteunen en rustig zaken kan bekijken. Het kan zomaar gebeuren dat u zaken afneemt of niet afneemt wat in contrast staat met de wens van uw partner.

Na de uitvaart

Neem op een rustig moment door welk regelwerk nog gedaan dient te worden: Denk bijvoorbeeld aan het opzeggen van verzekeringen en abonnementen en het aanvragen van eventuele uitkeringen.

Geld

Heeft u een gezamenlijke rekening of uw partner heeft een eigen rekening, stop de automatische incasso’s en laat de rekening op uw naam zetten. Inventariseer schulden en baten, wellicht heeft u hulp van een notaris nodig om bankzaken te regelen.