Best Werkgebied van Stassar Grafmonumenten

Werkgebied Best

Stassar Monumenten te Best.

Stassar is al ruim honderd jaar een begrip voor grafmonumenten door heel Brabant en Noord-Limburg. Wij vertalen uw persoonlijke wensen naar een bijzonder gedenkteken door een goede, mooie combinatie van materiaal, vorm, symboliek en passende teksten. Uiteraard wordt u persoonlijk geholpen en ontvangt u een advies, lay-out voorstel op maat.

Heeft u vragen over onze diensten of ons werkgebied?

Neem vrijblijvend contact met ons op.

Wij zijn o.a. werkzaam op de volgende begraafplaatsen:

Begraafplaats Rooms Katholieke kerk Best Hoofdstraat

Best is een plaats onder de rook van de grote broer Eindhoven. Het ligt in de Kempen in het oostelijk deel van Brabant. In de regio werden vroeger veel klompen gemaakt. De populier, de leverancier van het klompenhout, vinden we dan nog veelvuldig in Best en omgeving terug. Met carnaval draagt Best  trots de naam Klompengat.

Best met ruim 30.000 inwoners maakte voor 1819 deel uit van de gemeente Oirschot. Voortkomend uit de buurtschappen Naastenbest en Verrenbest ging het na de verzelfstandiging verder als gemeente Best. De buurtschappen Aarle en De Vleut maken inmiddels ook deel uit van de gemeente Best. De schoenenproducent Bata en de Philips divisie healtcare hebben het dorpje sterk doen groeien.

Sint Odulphus is de patroonheilige van Best. Patroonheilige is hij ook van de plaatselijke schutters. Al in 1378 was er sprake van een houten kapel. Opgericht daar waar de heilige Odulphus was geboren. In 1553 werd deze kapel tot kerk gepromoveerd en de zelfstandige Sint Odulphusparochie was een feit. In 1884 werd deze vervangen door een nieuw kerk. De toren uit 1884 werd zwaar beschadigd tijdens de tweede wereldoorlog, waarbij Best midden in het front kwam te liggen. Pas in 1962 was dit allemaal hersteld. Best is bevrijd door de 15th Scottisch Division op 24 oktober 1944.