Helmond Werkgebied van Stassar Grafmonumenten

Werkgebied Helmond

Stassar Monumenten te Helmond.

Stassar is al ruim honderd jaar een begrip voor grafmonumenten door heel Brabant en Noord-Limburg. Wij vertalen uw persoonlijke wensen naar een bijzonder gedenkteken door een goede, mooie combinatie van materiaal, vorm, symboliek en passende teksten. Uiteraard wordt u persoonlijk geholpen en ontvangt u een advies, lay-out voorstel op maat.

Heeft u vragen over onze diensten of ons werkgebied?

Neem vrijblijvend contact met ons op.

Wij zijn o.a. werkzaam op de volgende begraafplaatsen:

Algemene begraafplaats Helmond Molenstraat 72
Algemene begraafplaats (grafeiland) Helmond Warandelaan
Begraafplaats Rooms Katholieke kerk Brouwhuis Helmond Rector Heuvelstraat
Begraafplaats Rooms Katholieke kerk Hortsedijk Helmond Hortsedijk
Begraafplaats Rooms Katholieke kerk “Leonardus” Wethouder Ebbenlaan
Begraafplaats Rooms Katholieke kerk Slegersstraat
Begraafplaats Rooms Katholieke kerk Dorpsstraat 131

Met ruim 90.000 inwoners is Helmond een van de grotere steden in Noord Brabant. De Gemeente Helmond maakt deel uit van het stedelijk netwerk BrabantStad. Dat is een samenwerkingsverband van de steden Breda, Eindhoven, ’s Hertogenbosch, Helmond en Tilburg met als doel de regio als Kennisregio op de kaart te zetten.

In het stadwapen komt een helm voor. De naam Helmond heeft echter niks met een helm te maken. Hel zou ’laaggelegen’ betekenen en mond zou wijzen op een hoger gelegen beveiligde plaats. De helm die nu in het wapen staat  verscheen als afbeelding op een zegel toen men de historische betekenis niet meer kende. Helmond heeft in het wapen voor een toernooi helm gekozen. De eiken takjes in het wapen symboliseren de Vrijheid. Het vogeltje is een betekenisloze middeleeuwse versiering. Helmond is de h

Al voor het jaar 1000 moet er een nederzetting Helmond hebben bestaan. In 1179 werd Helmond  voor het eerst vernoemd in een bul van Paus Alexander. Hoewel er geen bewijzen van stadsrechten bewaard zijn gebleven, gaat men er vanuit dat de stad Helmond in 1232 stadsrechten moet hebben ontvangen van de Hertog Hendrik I van Brabant.

Helmond heeft een verleden in de metaal- en textielindustrie. Dat werd nog eens sterk gestimuleerd met de komst van de Zuid Willemsvaart in 1825. Twee nog steeds actieve textielfabrikanten in Helmond zijn de firma Raymakers en de Vlisco. De Vlisco is vooral bekend van de productie van bijzondere textiel Wax prints. Die onder de naam Dutch Wax Fabrics vooral in Afrika zeer geliefd zijn.