Breugel Werkgebied van Stassar Grafmonumenten

Werkgebied Breugel

Stassar Monumenten te Breugel.

Stassar is al ruim honderd jaar een begrip voor grafmonumenten door heel Brabant en Noord-Limburg. Wij vertalen uw persoonlijke wensen naar een bijzonder gedenkteken door een goede, mooie combinatie van materiaal, vorm, symboliek en passende teksten. Uiteraard wordt u persoonlijk geholpen en ontvangt u een advies, lay-out voorstel op maat.

Heeft u vragen over onze diensten of ons werkgebied?

Neem vrijblijvend contact met ons op.

Wij zijn o.a. werkzaam op de volgende begraafplaatsen:

Kerkhof Rooms Katholieke kerk Breugel Sint Genovevastraat 14

Breugel maakt deel uit van de gemeente Son en Breugel. Met nog geen 5000 inwoners is het een landelijk gelegen dorp. Het ligt niet ver van het veel en veel grotere Eindhoven. Het riviertje de Dommel en het Wilhelminakanaal en de Breugelse Beek begrenzen het dorp.

Breugel behoorde in de 13e eeuw toe aan het graafschap Gelre. Door een grafelijk huwelijk viel het toe aan de hertog van Brabant. Sindsdien hoorde het tot het kwartier van Peelland. De hoofdplaats van Peelland is Helmond. Kwartier Peelland is de benaming van het grootste van de vier kwartieren dat onderdeel was van de Meierij van ’s Hertogenbosch. Wat op zijn beurt weer deel uitmaakte van  het Hertogdom Brabant. Dat is wat anders als de Peel wat over een hoogveen gebied gaat dat in de buurt ligt.  De andere kwartieren zijn Kempenland, Maasland en Oisterwijk.

In Breugel staan ook twee monumenten voor de kunstschilder Pieter  Bruegel de Oude. Pieter Bruegel de Oude is een kunstenaar uit de 16e eeuw. Hij is vermoedelijk in Breugel geboren.

De hier afgebeelde Toren van Babel is een van de topstukken van Brueghel  uit het Museum Boijmans van Beurningen in Rotterdam.