Mierlo Werkgebied van Stassar Grafmonumenten

Werkgebied Mierlo

Stassar Monumenten te Mierlo.

Stassar is al ruim honderd jaar een begrip voor grafmonumenten door heel Brabant en Noord-Limburg. Wij vertalen uw persoonlijke wensen naar een bijzonder gedenkteken door een goede, mooie combinatie van materiaal, vorm, symboliek en passende teksten. Uiteraard wordt u persoonlijk geholpen en ontvangt u een advies, lay-out voorstel op maat.

Heeft u vragen over onze diensten of ons werkgebied?

Neem vrijblijvend contact met ons op.

Wij zijn o.a. werkzaam op de volgende begraafplaatsen:

Begraafplaats Rooms Katholieke kerk Mierlo Heer van Scherpenzeelweg 19
Brits oorlogskerkhof Mierlo Geldropseweg 68

Mierlo maakt onderdeel uit van de gemeente Geldrop-Mierlo en telt ruim 11.000 inwoners. Pas in 2004 is de zelfstandige gemeente Mierlo samengegaan met het veel grotere Geldrop. In 1968 is Mierlo Hout en in 1995 Brandevoort aan Helmond afgestaan. Er is dus nogal eens heringedeeld in de loop der jaren. Mierlo is grotendeels katholiek zoals veel gemeentes in Noord Brabant

Mierlo staat bekend om zijn kersen, met name de MIerlose Zwarte Kersen. Tijdens carnaval dat ook hier uitbundig gevierd wordt heet Mierlo ‘Het Kersenrijk’. Er is zelfs een vereniging met de naam kersenpitten die tweejaarlijkse kersenoogstfeesten organiseren.

De naam Mierlo stamt uit de vroege middeleeuwen. “Lo’ betekent bos en ‘Mier’ betekent moeras. Een andere verklaring dat het vernoemd is naar een voormalige beek Mere. De heerlijkheid Mierlo moet rond 1256 zijn ontstaan toen werd het al genoemd. Het kasteel Mierlo wordt pas in de 14e eeuw genoemd. Van dat kasteel is niets meer over. De laatste poort werd in 1948 afgebroken.

Uit de werken van de zusters franciscanessen die zich in 1874 te Mierlo vestigden is het plaatselijke bejaardenhuis voortgekomen. In Mierlo is ook een dierentuin te vinden waar zelfs olifanten en kamelen in voorkomen naast apen en ijsberen. Het draagt de naam Dierenrijk.