Nuenen Werkgebied van Stassar Grafmonumenten

Werkgebied Nuenen

Stassar Monumenten te Nuenen.

Stassar is al ruim honderd jaar een begrip voor grafmonumenten door heel Brabant en Noord-Limburg. Wij vertalen uw persoonlijke wensen naar een bijzonder gedenkteken door een goede, mooie combinatie van materiaal, vorm, symboliek en passende teksten. Uiteraard wordt u persoonlijk geholpen en ontvangt u een advies, lay-out voorstel op maat.

Heeft u vragen over onze diensten of ons werkgebied?

Neem vrijblijvend contact met ons op.

Wij zijn o.a. werkzaam op de volgende begraafplaatsen:

Begraafplaats Protestantse kerk “De Roosdoncken” Broekdijk
Kerkhof Rooms Katholieke kerk Nuenen Park 53-55
Nieuwe algemene begraafplaats “Oude Landen” Beekstraat
Oude Algemene begraafplaats Nuenen Tomakker

Nuenen is wereldwijd bekend als de plaats in Nederland waar Vincent van Gogh woonde en werkte. Zijn vader was er dominee in de zeer kleine hervormde gemeente. De rest van het dorp was namelijk katholiek. Met ruim 20.000 inwoners maakt het deel uit van de Meierij ’s Hertogenbosch. De naam Nuenen komt van Nuenhem wat zoiets als Nieuwe Plaats betekent.

Al 8000 jaar voor christus was er sprake van bewoning op de zandrug, die evenwijdig aan de rivier de Dommel liep. Pas vanaf 1107 is er sprake van de schriftelijke vermelding van de plaats Nuenen. Die vermeldingen zijn terug te voeren op de abdij van Sint Truiden. Op sint Barbaradag in 1300 schreef de Hertog Jan II van Brabant een brief waarin hij het gebruik van de gronden aan de inwoners van Nuenen in bruikleen gaf. Zijn doel was uiteraard het verwerven van inkomsten.

Rond 1648 is de Nuenense dorpslinde geplant, Nuenen was toen protestant en maakte onderdeel uit van Staten van Holland. Er was sprake van enige nijverheid in de vorm van brouwerijen, klompenmakerijen en lakenindustrie. Voor het spinnen gebruikte men de in het dorp aanwezige watermolens voor het bewerken van de wollenstoffen. Aan het begin van de 19e eeuw vormde Nuenen met Gerwen een  gemeente 10 jaar later werd Nederwetten daaraan toegevoegd..

Ook Nuenen lag tijdens de tweede wereldoorlog aan het front. De geallieerden bevrijde het stadje in september 1944. Na de tweede wereldoorlog is er veel bijgebouwd in alle richtingen. Waarmee het een forensgemeente voor het nabij gelegen Eindhoven werd.